Vi älskar alla färger men tänker alltid grönt

För oss betyder grönt hållbarhet. Ett stort ansvarstagande som inte bara omfattar vår miljö utan också att våra medarbetare har det bra, våra leverantörer kan utvecklas, våra ägare kan återinvestera i vår verksamhet samt att vi aktivt bidrar till att förbättra samhället vi lever i.

Eskils har alltid haft miljöfrågorna högst på dagordningen och är idag bland de tryckerier som kommit längst i arbetet med att producera med minsta möjliga miljöpåverkan. Vi lever upp till de högst ställda miljökriterierna – från valet av maskiner, papper och färger till att vi uteslutande använder grön el från Borås Elhandel. Vår moderna, energieffektiva fastighet värms dessutom upp av miljöklok fjärrvärme från Borås Energi, som använder hushållsavfall som bränsle.

Hållbarhet för oss inkluderar även hälsa och gemenskap. Vi tror stenhårt på alla positiva effekter av att röra på sig, ung som gammal och väljer därför att sponsra exempelvis:

Kretsloppet – en stor, årlig löparfest i Borås City som får massor av människor i rörelse. Spring för Miljön! www.kretsloppetiboras.se

Idag slutar många unga tjejer spela fotboll då Borås saknar ett elitlag på damsidan. För att råda bot på detta stödjer vi därför Bergdalens IK, som 2016 gör premiär i Div 1. Bergdalen är också aktiva inom Camp Elfsborg Flickakademi, en satsning på flick- och damfotbollen i Borås.

Borås Baskets ambition att kunna erbjuda basket för alla. A-laget är ett av landets bästa, men den stora anledningen till att Eskils väljer att stötta föreningen är dess satsning på ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Borås Basket har dels ”Borås Olympic” och dels ”Borås Rullstolslag”, två fina insatser för personer med intellektuell respektive fysisk nedsättning.

 

Visste du att...

…vi är certifierade enligt ISO 14001, Svanen, FSC® (FSC-C 003907) Vi berättar gärna mer för dig om vad detta innebär konkret för miljön.

…vi uteslutande använder el märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval, el som alltid kommer från förnybara energikällor?

…det finns många, felaktiga myter om miljöeffekterna av tryck och papper kontra elektronisk kommunikation? Se www.se.twosides.info för mer information.

Bergdalens IK


Dela
TwitterFacebook

Hör av dig så berättar vi mer