Affischer

Affischer, som också kan benämnas posters, print eller planscher, är ett prisvärt marknadsföringsalternativ. De syns ofta som ett trevligt inslag för kampanjer, konserter och evenemang av olika slag. En affisch fungerar också bra för produktmarknadsföring och information i övrigt.

 

Affischer i större eller mindre volym

För större upplagor passar det bäst att välja offset-tryck, där underlaget läggs upp på tryckplåtar. Kostnaden sjunker snabbt med volymökningen och det går effektivt att trycka stora volymer på kort tid.

Gäller det mindre volymer så är det mest kostnadseffektivt att välja digitaltryck. Digitaltryck ses ofta som ett komplement till offsettryck. Här förs materialet över digitalt och inga tryckplåtar används. Det gör att innehåll kan ändras sent i processen, vilket ibland kan vara fördelaktigt.

 

Hur kan en affisch sticka ut?

Historiskt sätt har det funnits affischer väldigt länge. Dock har ju tekniken och innovationsförmågan gått framåt. Idag kan vi skapa enastående grafisk design med högkvalitativ färgåtergivning på vackra miljövänliga material. Vi kan allt för ett perfekt resultat med olika papperskvalitet, glansiga eller matta tryck samt olika alternativ för efterbehandling.

Och även om affischer ofta trycks på standardformat, så finns det sätt att kunna sticka ut. Varför till exempel inte applicera en QR-kod på din affisch som uppmuntrar till interaktion och ytterligare läsning?

 

Kontakta oss på Eskils, vi är experter med tusentals kreativa idéer!


Hör av dig så berättar vi mer